RolleTörnroos Niin on, miltä näyttää

Piispalle ökykämppä - mitä sanoo kirkollisveronmaksajat?

Lapuan piispalle on hankittu kallis virka-asunto, joka maksoi n.900.000 euroa ja neliöitäkin on yli 200. Onko ahneus tarttunut myös kirkon miehiin? Ei riitä, että sanotaan virka-asuntoa käytettävän myös edustustarkoituksiin. Mihin edustustarkoituksiin? Piispan rouvan ompelukerhon kokouksiinko?

Ei anna kovin hyvää kuvaa kirkon miesten ja naisten touhut, kun kansa kärvistelee leikkausten kanssa ja kirkolla on varaa ökyasuntoihin papeille. Luulen, että tämän tapauksen johdosta taas lähtee kirkosta iso porukka, jotka ovat tyrmistyneitä kirkon touhuista.

Elävätkö Suomen kirkkoruhtinaat arkkipiispansa johdolla jossain muussa todellisuudessa, kuin me tavalliset kuolevaiset? Muuhun käsitykseen ei voi tulla, kun seuraa kirkon edesottamuksia esim. meneillään olevassa pakolaisvyöryssä Suomeen. Ja nyt sitten vielä tämä piispan ökyasuntoasia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mihin piispa tarvitsee virka-asuntoa ?

Rolle Törnroos

Papeilla oli ennen vanhaan virka-asunnot ja maaseudulla, jopa virkatalot. Sitten kun valtio alkoi verottaa asuntoetuja, papit luopuivat paljolti virka-asunnoistaan.
Tämä Lapuan piispan virka-asunnon asuntoetuverotus on varmaan aika iso vai onko sekin sumplittu jotenkin pois?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lakeuksilla on harrasta ja varakasta väkeä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pakolaisten käyttöön tuollainen lokaali!

Käyttäjän VilleVauhkonen kuva
Ville Vauhkonen

Siitä kämpästä on osa sovittu edustamiseen tarkoitetuksi tilaksi juuri siksi, että asuntoetuverotusta saadaan alennettua (olkkarista ja takkahuoneesta ei tarvitse maksaa, ne kun on hiippakunnan edustustiloja). Normikäytäntö.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kannattasi "pikkupaavien" ottaa esimerkkiä Paavi Fransicuksesta, jolle tarjottiin ylellistä virka-asuntoa Vatikaanissa, mutta halusi asua ja asuu henilökunnan asuntolassa.

Erkko Korppaanmäki

>Onko ahneus tarttunut myös kirkon miehiin?

On. Noin vuodesta 300 JAA, kun ensimmäiset kristilliset alkukirkot organisoituivat.

www.eroakirkosta.fi

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Jos en olisi hiljattain eronnut kirkosta niin tekisin sen nyt.

Voiko sen tehdä toistamiseen?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Jo Joosef pukeutui koreisiin vaatteisiin ja luuli olevansa veljiään parempi. Sama linja näyttää jatkuvan.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Paikallista taustaa tuntien haluan huomauttaa, että kyse on Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peuran residenssistä. Peura on ollut kovasti aloitteellinen kaiken tuomiokapitulin toiminnan siirtämisessä Lapualta Seinäjoelle.

Seinäjoen johdon mammuttitaudin kivenä kengässä on jo lähes 60 vuoden ajan Kekkosen "temppu" valita uuden hiippakunnan paikaksi Lapua. Seinäjoen kurakauppalan väki luuli saavansa Alvar Aallon suunnittelemasta Lakeuden ristin kirkosta hiippakunnan tuomiokirkon. Kuitenkin C.L.Engelin jo vuonna 1827 suunnittelema Lapuan kirkko on toiminut hiippakunnan tuomiokirkkona hiippakunnan perustamisesta(1956)alkaen.

Ehkä piispan ja perheen logistiikkaongelmien takia Seinäjoelle siirretty piispala ennakoi 100.000 asukkaan Seinäjoen toteutumista muuallakin kuin kaupunginjohdon päiväunissa!

Toimituksen poiminnat